Dermabrasie

Werking

Rimpelvorming is onontkoombaar en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Soms zijn er factoren die de huid echter behoorlijk kunnen beschadigen. Hardnekkige acne, operatielittekens, brandwonden, pigmentvlekken, groei- of zwangerschapsstriemen zijn enkele voorbeelden die als storend ervaren kunnen worden of een belemmering kunnen zijn in het dagelijks functioneren. Met micro-dermabrasie kunnen deze huidbeschadigingen tot een minimum terug gebracht worden. Ook rimpelvorming kan zichtbaar vervaagd worden.

Hoe werkt micro-dermabrasie?

Door middel van een speciale vacuüm techniek worden steriele microkristallen over de huid 'gespoten'. Deze microkristallen raken de huid waarbij oude en dode huidcellen loskomen en met de microkristallen afgevoerd worden. U kunt het principe vergelijken met zandstralen, maar dan op microscopisch klein niveau. Het grote voordeel van micro-dermabrasie is, dat het veel intensiever is dan een scrub. Door het regeneratievermogen van de huid, gaat deze zichzelf herstellen met nieuwe en jonge cellen. Het eerste resultaat is al zichtbaar na één behandeling.

Toepassingsmogelijkheden

Vanaf het 30e levensjaar begint de huid de eerste tekenen van veroudering te vertonen. Naarmate de jaren vorderen nemen ook de kenmerken van veroudering toe. De huid vertoont de eerste fijne lijntjes die later veranderen in rimpels. Naarmate de huid slapper wordt, worden de rimpels en plooien steeds dieper en meer zichtbaar.

Dit alles wordt veroorzaakt door veranderingen in de huid. De bovenste laag van de huid (opperhuid) wordt dunner. In de diepere laag van de huid (lederhuid) wordt de doorbloeding slechter, treed een vermindering op van het bindweefsel (collageen) en worden de elastinevezels afgebroken waadoor de huid zijn elasticiteit verliest.

Micro-dermabrasie kent vele toepassingen en is bestemd voor jong en oud. Het meest wordt micro-dermabrasie toegepast om lijntjes en rimpels te vervagen en de huid een jongere uitstraling te geven. Ook pigmentvlekken kunnen behandeld worden zodat deze nauwelijks nog zichtbaar zijn.

Bij hardnekkige acne kan het toegepast worden om de acne aanzienlijk te verminderen. Ook wanneer de huid vroeger geleden heeft van acne waardoor littekens zijn ontstaan, is het mogelijk om door middel van micro-dermabrasie de huid een gladder aanzien te geven. Littekens door snijwonden, verbranding en striae (zwangerschapsstriemen) kunnen aanmerkelijk minder zichtbaar gemaakt worden met micro-dermabrasie.

Behandelingen

L'Esprit de Caro biedt zowel éénmalige als kuurbehandelingen aan. Iedere standaard behandeling duurt ongeveer één uur.

De micro-dermabrasie start in kuurverband met behandelingen om de 2 tot 3 weken (afhankelijk van de huid) tot het gewenste resultaat is bereikt. Daarna is een behandeling om de 4 tot 6 weken voldoende om het behaalde resultaat te behouden. De behandeling op zich is intensief. U voelt dat de kristallen over de huid gaan, maar in de regel wordt dit niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling kan de huid iets trekkerig aanvoelen en enige roodheid vertonen. Om dit gevoel te verzachten en de herstelling van de huid te bevorderen worden een serum en lotion (standaard behandeling) aangebracht.

Extra opties:

  • De dermashaper-behandeling kent een toepassing die de huid beter doet kalmeren.
  • De Luxe-kuur: een extra masker kan worden aangebracht die een betere bescherming biedt aan de huid (duur: 1,5 uur).

Resultaat

Zoals eerder vermeld is het resultaat alvast na de eerste behandeling zichtbaar. Net zoals het menselijk lichaam vraagt de huid een goed onderhoud om een blijvend resultaat te garanderen.

Indien u opteert voor een kuurbehandeling is het afhankelijk van het doel van de kuur (langduriger resultaat):

  • Bij het opfrissen van de huid of bij striae zijn gemiddeld 4-5 behandelingen in kuurverband nodig.
  • Bij littekens of diepe rimpels zijn 12-15 behandelingen in kuurverband nodig. Dit alles is natuurlijk mede afhankelijk van het regeneratievermogen van uw huid.

Heeft u nog vragen over micro-dermabrasie of wenst u een behandeladvies, dan zijn wij graag bereid u een persoonlijk advies te geven.