Over L'Esprit de Caro

Geschiedenis

 Al van op de schoolbanken droomde Caroline ervan om haar eigen schoonheidssalon te openen in een grote stad.

Alvorens deze droom tot stand kon komen moest haar theoretische en praktische kennis van haar hogere opleiding "Bio-Esthetiek" eerst worden bewezen in de praktijk. Om deze kennis te kunnen gebruiken startte ze vijf jaar geleden haar loopbaan in een ander schoonheidsinstituut. Dankzij deze ervaring ontdekte ze het leven van een schoonheidssalon achter de schermen en kon ze zichzelf beter ontplooien voor haar verdere carrière.

Ze besefte dat ze zich verder wou specialiseren en startte direct met de bijkomende opleiding "visagie". Deze opleiding en haar ervaring hebben ervoor gezorgd dat ze de nieuwste make-uptechnieken en trucs onder de knie heeft. Ze is onder andere gespecialiseerd in bruidsmake-ups en het geven van workshops aan haar klanten.

Ontstaan

Na vijf jaar werkervaring vond Caroline dat het tijd werd om eindelijk haar vleugels uit te slaan. Toevallig, na een bezoek aan de Esthetica-beurs van september 2008, kwam ze uit bij een handelspand te Leuven. De stad Leuven heeft haar reputatie als een ontspannende stad, vol nostalgie en herinneringen aan vroeger, dankzij de oude gebouwen en het bruisend universiteitsleven. Het handelspand waarin "L'Esprit de Caro" is gevestigd is een mooi gerenoveerd herenhuis, waardoor de beslissing snel werd genomen. Het vroegere restaurant Ananas en Ramenas werd direct na het nemen van de beslissing omgetoverd tot een nieuw schoonheidssalon.

Na een lange periode (6 maanden) van verbouwingswerken heeft "L'Esprit de Caro" eindelijk zijn deuren mogen openen op zaterdag 7 maart 2009.

Naam "L'Esprit de Caro"

De nabije omgeving van Caroline kent haar als een goedgeluimd persoon die al lachend door het leven gaat. Haar spontaniteit en gedrevenheid zorgen ervoor dat je direct tot rust komt. De naam L'Esprit de Caro is dan ook een voor de hand liggende keuze aangezien Caroline het beste voor haar klanten wilt. Haar wens is dat iedere klant tevreden is van haar diensten en bijgevolg goedgeluimd en al lachend (L'Esprit de Caro) naar buiten stapt en natuurlijk wederkeert.

Caroline